Leiden Lions

Main banner

Leiden Lons U8/U10


Mini's - U8

De Mini's zijn de kleinste spelertjes in het ijshockey, er staan al spelertjes op het ijs vanaf 4 jaar.

de Min's zijn de spelertjes tussen de 4 en de 8 jaar , daarna stromen ze door naar de U10.

Voor de mini's  zijn er aangepaste spelregels en het speelveld is anders ingedeeld, je kan het een en ander lezen op deze pagina hoe de wedstrijden in deze leeftijdsgroep er aan toe gaat.

De belangrijkste afwijkingen ten opzichte van de oudere jeugd is het verbod op bodychecken en het geven van een slapshot, ook spelen de kinderen de wedstrijden maar op 1/3 van het ijs en 15 minuten vuile speeltijd waarbij elke 1.5 minuut iedereen verplicht wordt gewisseld.


Welpen - U10

De welpen zijn de spelertjes tussen 8 en 10 jaar. In het algemeen zullen de kinderen in dit team spelen t/m 10 jaar, daarna stromen ze door naar de U12.

Voor de  welpen zijn er aangepaste spelregels en het speelveld is anders ingedeeld, je kan het een en ander lezen op deze pagina hoe de wedstrijden in deze leeftijdsgroep er aan toe gaat.

De belangrijkste afwijkingen ten opzichte van de oudere jeugd is het verbod op checken en het geven van een slapshot, ook spelen de kinderen de wedstrijden maar op 2/3 van het ijs en 15 minuten vuile speeltijd waarbij elke 1.5 minuut iedereen verplicht wordt gewisseld.


 

Opzet toernooitjes welpen en mini's
Bij welpen en mini's worden toernooitjes gespeeld waaraan drie clubs deelnemen. Tijdens deze toernooitjes worden bij zowel welpen als mini's zes wedstrijdjes van 15 minuten doorlopende tijd gespeeld.

Voor het actuele speelschema van de mini/welpen kunt u hier klikken.

_________________________________________________________________________
 

De Mini's en Welpen Trainen op :

Maandag van  16:30 tot 17:30 

Vrijdag van 16:15 tot 17:15

Zaterdag van 16:15 tot 17:30

 

Teamleiding U8

Coach: 
Trainer:
 Pieter ten Hagen en  Jasper Vorisek 
Teamleider: 

 

Teamleiding U10

Coach: Patrick Kuzee 
Trainer: Patrick Kuzee 
Teamleider: 

 

 

  

 

 

 

 

 

Sponsoren

Het laatste nieuws