Leiden Lions

Main banner

Mini's - U8

De Mini's zijn de kleinste spelertjes in het ijshockey, er staan al spelertjes op het ijs vanaf 4 jaar. In het algemeen zullen de kinderen in dit team spelen t/m 8 jaar, daarna stromen ze door naar de U10.

Voor de mini's en de welpen zijn er aangepaste spelregels en het speelveld is anders ingedeeld, je kan het een en ander lezen op deze pagina hoe de wedstrijden in deze leeftijdsgroep er aan toe gaat.

De belangrijkste afwijkingen ten opzichte van de oudere jeugd is het verbod op bodychecken en het geven van een slapshot, ook spelen de kinderen de wedstrijden maar op 1/3 van het ijs en 15 minuten vuile speeltijd waarbij elke 1.5 minuut iedereen verplicht wordt gewisseld.

De nadruk bij de jeugd van Leiden Lions ligt op het plezier in het spel en een eerlijke verdeling van de speeltijd tijdens de wedstrijden. Dit bevorderd de individuele spelerskwaliteiten en het samenspelen binnen een team. En als team kan je winnen! Met deze benadering van jeugdijshockey volgen wij de lijn van de NIJB en de IIHF, dat ijshockey spelen tot en met de U14 voornamelijk om het plezier gaat en waarbij niet het winnen als hoofddoel wordt gesteld.

Voor het actuele speelschema van de mini/welpen kunt u hier klikken.

_________________________________________________________________________
 

Teamleiding

Coach: 
Teamleider: 

Trainer:

Trainen op : Maandag van  16:30 tot 17:30 

                      woensdag van 15:00 tot 16:00 

 

We kunen nog versterking gebruiken bij de U8!

 

Spelers

Rayn Costello
Aurora Arendas
Grant Storm
Tykho Baillergeau
Gabrielle Lapensee
Lucas Pietro Muhlman
Tuure Casimir Engelsman
Faris Polko Hadithi
Dmitrii Danilouchkine 

U8_001.jpg

U8_002.jpg