Leiden Lions

Main banner

Welpen - U10

De welpen zijn de spelertjes tussen 8 en 10 jaar. In het algemeen zullen de kinderen in dit team spelen t/m 10 jaar, daarna stromen ze door naar de U12.

Opzet toernooitjes welpen en mini's
Bij welpen en mini's worden toernooitjes gespeeld waaraan drie clubs deelnemen. Tijdens deze toernooitjes worden bij zowel welpen als mini's zes wedstrijdjes van 15 minuten doorlopende tijd gespeeld.

Voor de mini's en de welpen zijn er aangepaste spelregels en het speelveld is anders ingedeeld, je kan het een en ander lezen op deze pagina hoe de wedstrijden in deze leeftijdsgroep er aan toe gaat.

De belangrijkste afwijkingen ten opzichte van de oudere jeugd is het verbod op checken en het geven van een slapshot, ook spelen de kinderen de wedstrijden maar op 1/3 van het ijs en 15 minuten vuile speeltijd waarbij elke 1.5 minuut iedereen verplicht wordt gewisseld.

De nadruk bij de jeugd van Leiden Lions ligt op het plezier in het spel en een eerlijke verdeling van de speeltijd tijdens de wedstrijden. Dit bevorderd de individuele spelerskwaliteiten en het samenspelen binnen een team. En als team kan je winnen! Met deze benadering van jeugdijshockey volgen wij de lijn van de NIJB en de IIHF, dat ijshockey spelen tot en met de U14 voornamelijk om het plezier gaat en waarbij niet het winnen als hoofddoel wordt gesteld.

Voor het actuele speelschema van de mini/welpen kunt u hier klikken.

_________________________________________________________________________


Teamleiding


Coach: 
Teamleider: 

Trainer:

Trainen op : Maandag van  16:30 tot 17:30 

                      woensdag van 15:00 tot 16:00 

 

We kunen nog versterking gebruiken bij de U10!
 

Spelers

 

Rayn Barlet 
Iris Baillergeau
Ethan Bullock
Theo Buscher
Seth Onderwater
Chantelle Onderwater
Ilarie Hoogervorst
Matti Hoogervorst
Kaya van Elewoud
Hein de Gijzel

 


U10_2014-2015.jpg