Corona maatregelen

Share

Beste leden,

Premier Mark Rutte heeft dinsdagavond samen met minister Hugo de Jonge nieuwe coronamaatregelen bekendgemaakt. Alle amateurcompetities voor volwassenen zijn vanaf woensdag verboden. Kinderen tot en met 18 jaar mogen echter wel blijven trainen en onderlinge wedstrijden met teams van de eigen club spelen.

De nieuwe maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober 22:00 uur. Deze regels zorgen ervoor dat we voor onze vereniging (mede in overleg met de Schaatshal en vergelijkbaar met andere ijshockeyverenigingen) de volgende maatregelen moeten treffen:

  • Vanaf woensdag 14 oktober 22:00 uur geen trainingen en wedstrijden van senioren
  • De trainingen van jeugd tot 18 jaar (U8, U10, U12, U14, U16 en jeugdrecreatie) kunnen doorgaan. De competities worden per direct stilgelegd. Onderlinge wedstrijden binnen de vereniging zijn in deze leeftijdscategorie├źn wel toegestaan.
  • De kleedkamers en douches zijn gesloten.

Onveranderd zijn de basisregels:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand.
  • Nies en hoest in uw elleboog.
  • Was vaak uw handen met zeep.
  • Iedereen ouder dan 13 jaar draagt een mondkapje in de Schaatshal
  • Heeft u verschijnselen? Blijf dan thuis!

De landelijke maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober 22:00 uur en blijven in principe 4 weken van kracht. In de weken tot 27 oktober beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Er moet voldoende bewijs zijn in vermindering van het aantal besmettingen en de druk op de reguliere zorg alvorens met zekerheid te kunnen zeggen dat de maatregelen effect hebben en dus heroverwogen kunnen worden.

Wij houden de ontwikkelingen in de gaten. Jullie vragen zullen we zo goed mogelijk beantwoorden, maar zijn soms afhankelijk van de nadere (nog op te stellen) protocollen van andere betrokkenen.

Bronnen

Sportvragen
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

Routekaart
www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/publicaties/2020/10/13/risiconiveaus-en-maatregelen-covid-19/routekaart-publiek.pdf

Nieuwsbrief

Volg Leiden Lions op het scherpst van de schaats en abonneer je op onze nieuwsbrief.