kinderen leren schaatsen bij de ij shockeyschool Leiden Lions

Schoolsport Leiden

Schoolsport Leiden

Schoolsport Leiden

Wat is Schoolsport Leiden?

De Gemeentelijke Schoolsportcommissie Leiden is op 17 januari 1947 opgericht en heeft de taak het organiseren, coördineren en stimule­ren van de school­sport in de ruimste zin van het woord. Daartoe organiseert ze 24 inter-scholaire sporttoernooien voor basis- en voortgezet onderwijs. Inmiddels al 37 jaar biedt ze de Leidse schooljeugd de mogelijkheid om via 80 verschillende kennismakingscursussen in gemiddeld 8 lessen/uur te “snuffelen” aan een bepaalde tak van sport zoals IJshockey bij Leiden Lions. Met deze laagdrempelige sportstimulering proberen we kinderen tot structurele sportbeoefening aan te zetten.

Voor wie is Schoolsport Leiden

Schoolsport Leiden is bedoeld voor alle basisscholen in Leiden! Via Gemeentelijke Schoolsportcommissie Leiden kun jij ijshockey echt een keer ervaren en wie weet is het wel helemaal de sport voor jou! Aanmelden kan via www.schoolsportcommissieleiden.nl

Ontwikkeling

Na het voltooien van de Schoolsport kan je natuurlijk blijven bij de IJshockeyschool en je verder ontwikkelen tot een uitstekende IJshockeyer. Na een paar extra trainingen ben je al snel klaar om deel te nemen aan een van onze junioren teams.

Schoolsport aanmelden