Interationaal ijshockey toernooi U9/U11 in Geleen.

Share

Eindelijk kon het weer, na alle covid ellende de afgelopen twee jaar, een ijshockey toernooi en dan gelijk een twee daagse.

Zestien april in alle vroegte vertrokken richting Geleen en na een dikke twee uur kwamen wij aan op de plaats van bestemming, langs de kant van de weg naar het complex toe stonden een aantal pagode tenten voor alle deelnemende teams, hier konden de Leiden Lions zich omkleden en de begeleiding de teams coachen en voorzien van eten en drinken. Mede door het lekkere weer zat de sfeer er vroeg in, ook tussen clubs onderling. De Geleen Smoke Eaters hadden alles tot in de puntjes geregeld, thanks daarvoor!

Dan nu de wedsrijd verslagen zaterdag.

De U9 had zaterdag ochtend een moeilijke start, tegen de Alcmaria Flames kwamen ze niet in hun spel. Het gebrek aan wedstrijdritme was zichtbaar op het ijs, er zat te weinig snelheid in en organisatorisch was het niet in orde.
In de tweede wedstrijd tegen Heerenveen ging het tempo wel omhoog en stond het beter wat resulteerde in een 1-1 gelijke stand, het team ging defensiever spelen en kon de puck uit het slot houden. Zelf kregen ze veel kansen om te scoren maar wisten geen grotere uitslag neer te zetten.

Tegen de Geleen Smoke eaters waren ze de bovenliggende partij en scoorden drie goals, Cassandra heeft hier haar eerste shoot-out gehad!
De laatste game zaterdag was tegen de Scorpions uit Duitsland, het was een harde wedstrijd waarbij de Lions tot het einde bleven vechten en een in verdedigend opzicht een mooie wedstrijd van maakten, helaas was het net niet genoeg maar met een verlies van 3-0 tegen een fantastische tegenstander hoeven ze zich absoluut niet te schamen en zou dit een van de kleinste uitslagen blijken te zijn tegen de Scorpions.

Na deze dag was het tijd om het hotel op te zoeken, even op te frissen en daarna gezamenlijk naar een restaurant te gaan, super lekker en goed voor de teambuilding van zowel spelertjes als ouders.
Hierna vroeg naar bed en er ook weer vroeg uit en na het ontbijt weer naar de ijsbaan.

Op Zondagmorgen ging de U9 er gelijk vol op, wisten aanval en verdediging goed te combineren en speelden Herentals zoek. De Leiden Lions scoorden maar liefst 6 keer.

Tegen Tilburg trokken ze deze lijn door en hadden veel meer schoten op het doel, helaas konden ze het net niet vinden en kon Tilburg wat gelukkig dit van afstand wel. De Lions verloren 5-2 maar hadden gezien de kansen moeten winnen, Tegen de Coldplay Sharks hadden ze weer een overwicht en wisten het ditmaal te verzilveren 2-1.

De wedstrijd tegen Dordrecht was mooi om te zien. Dordrecht kwam er niet doorheen vanwwge het goede werk van de defencemen en het mooie keeperwerk van Cassandra die enkele fabuleuze reddingen had.

Het spel golfde heen en weer doordat alle spelers hun aanvallende en verdedigende taken uitvoerden, er waren mooie onderscheppingen en passes naar voren te zien, dit team is enorm gegroeid ten opzichte van de eerste wedstrijd op zaterdag. Jammer dat Dordrecht aan het eide nog wist te scoren.

Voor de U11 was het een fantastische zondag. De Herentals waren een lastige tegenstander maar wij konden domineren, en uiteindelijk een 2-1 overwinning meenemen.

De wedstrijd tegen de Tilburg Trappers was hard (soms op het randje), je zag nu dat de Lions beter in staat waren het spel te verplaatsen en de vrije man de vinden: 2-0. Tegen the Cold Play Sharks werd zonder veel moeite werd winst behaald 3-0.

Als laatste de spannende wedstrijdt tegen de Dordrecht Lions: beide teams wisten dat ze bij winst de derde plek zouden behalen dus er zat spanning op. De teams waren aan elkaar gewaagd en deden er alles aan. Om te winnen. Het eerste deel was Leiden sterker wat uiteindelijk resulteerde in een goal, Dordrecht vond nog ergens extra zuurstof en kon in het laatste deel nog goed druk zetten op de goal van Miki, die soms met kunst en vliegwerk van de defencemen zijn goal schoon hield. Met een fantastische einduitslag van 1-0 verdienden de Lions een zwaar bevochten derde plek !

De U9 is uiteindelijk 5e geworden, gezien het beperkte aantal spelers en de zeer goede tegenstanders een fantastisch resultaat. De kleine Leeuwen hadden ook wel meer overwinningen verdiend, wij zijn allemaal zeer trots op de manier waarop zij zich ontwikkeld hebben dit toernooi.

Al met al een fantastisch toernooi met een fantastisch resultaat, coaches, begeleiders en ouders heel erg bedankt voor dit mooie weekend, de contouren van de aankomende U11 een U13 werden op zondag goed zichtbaar en dat ziet er goed uit!

Go Lions!

Nieuwsbrief

Volg Leiden Lions op het scherpst van de schaats en abonneer je op onze nieuwsbrief.

Gerelateerd nieuws