IJshockeyclub Leiden Lions start nieuw juniorenteam

Share

Leiden Lions heeft een nieuw jeugdteam opgericht dat zich met name richt op zij-instromers en gaat deelnemen aan een aparte wedstrijdencircuit. Kinderen die niet direct kunnen doorstromen naar de huidige wedstrijdteams, maar toch meer willen dan alleen trainen. Jeugdtrainer Michel Forster kwam in Sport071 uitleggen waarom dat belangrijk is.

IJshockey is een groeiende sport in Nederland en Leiden Lions wil graag mee in de vaart der volkeren. De Jeugd heeft natuurlijk de toekomst en die wil Leiden Lions graag binnenhalen en vasthouden. De meeste kinderen beginnen bij de IJshockeyschool van de club om de beginselen te leren en gaan daarna door bij een van de teams. Voor diegene die wat meer tijd nodig hebben komt er nu dit recreantenjuniorenteam.

IJshockey is een sport voor iedereen. Zeker niet alleen voor mannen. Michel vertelt dat het Nederlandse vrouwenteam het zelfs beter doet internationaal dan het mannenteam. “Onze meisjes en vrouwen spelen in gemengde teams en daar profiteren we van. Elk jaar is er een girls-only kamp en dat wordt zeer druk bezocht.”

IJshockey is in Nederland dan niet zo’n bekende sport, het wachten is op aandacht van de televisie, denkt Michel. Zelf is hij al zijn hele leven liefhebber en hij geeft dat ook door aan zijn eigen kinderen. Bij Leiden Lions kunnen kinderen al vanaf 4 jaar terecht op de IJshockeyschool.

Zaterdag 5 oktober begint het trainingsseizoen weer met een min of meer open training. Daaromheen organiseert de vereniging een markt voor tweedehands sportkleding. Graag wel aanmelden via de website voor deze training, dan kan de club rekening houden met voldoende materieel. Of stuur een email naar: juniorencoordinator@leiden-lions.nl. Het thuishonk van Leiden Lions is de schaatshal aan de Vondellaan in Leiden.

Bron: sleutelstad.nl

Nieuwsbrief

Volg Leiden Lions op het scherpst van de schaats en abonneer je op onze nieuwsbrief.