Onze jeugdtrainers voor aankomend seizoen

Share
U8 Leiden Lions ijshockey

Jeugdtrainers 2019/2020

De Leiden Lions wordt gedreven door enthusiate trainers en jeugdtrainers die bijzonder betrokken zijn bij de sport. Voor het aankomende seizoen 2019/2020 stellen alle trainers zich aan u voor.

Willy Schut / hoofdtrainer U8 t/m U16

Hallo spelers, ouders en betrokkenen!

Mijn naam is Willy Schut, 29 jaar en al 2 jaar met veel plezier trainer van de Leiden Lions. Persoonlijk kijk ik enorm uit naar het aankomend seizoen. Mede dankzij nieuwe gezichten in het bestuur, maar ook door alle nieuwe trainers, kunnen er dit jaar opnieuw mooie stappen worden gemaakt. We gaan er alles aan doen om het niveau van de jeugd weer een stap omhoog te tillen.

In 2017 heb ik besloten om het spelen achter me te laten en me volledig te richten op mijn ambities als trainer/coach. Tot de dag van vandaag ben ik enorm blij dat ik deze keuze heb gemaakt en bij de Lions de trainingen mag verzorgen.

We gaan er een mooi seizoen van maken. Geniet nog even van de zomer, want over een week of 5 mogen we weer! Let’s play some hockey!

Pieter ten Hagen / trainer U8

Hallo Lions,

Ik ben Pieter ten Hagen en trainer van de U8 aankomend seizoen. Ik ben begonnen met ijshockey in 1998 bij Leiden. Momenteel speel ik met veel plezier bij de Key Town Tigers. Eerst begonnen als speler later ook als assistent trainer. Daarna ook een keer coach van het toenmalige E-team. Ik heb training gegeven aan volwassen en jeugd teams. Altijd bij Leiden Lions gebleven. Ik werk bij Oomssport in Leiden in de zomer bij Oomssport in Den Haag. Misschien heb je me al een keer gezien in de winkel. Laten we er met elkaar een bijzonder geslaagd seizoen van maken.

Jasper Vorisek / trainer U8 en ijshockeyschool

Hi Leiden Lions!

Ik ben Jasper Vorisek, trotse vader van Tobias en Asha. Tijdens mijn jeugd deed ik, samen met mijn broers, veel aan ijshockey op natuurijs (toen waren de winters nog streng) en heb ik een aantal jaar bij Leiden Lions gespeeld. Serieuze competitie is er niet van gekomen omdat ik toen een nieuwe passie vond; windsurfen. Later kwamen daar ook nog golfsurfen en snowboarden bij.

In de winter van 2017 kreeg Tobias zijn eerste ijshockeyschaatsen van zijn oma om mee te kunnen schaatsen op de Warmondse buiten-ijsbaan en na het zien van een toernooi van U8/U10 werd hij heel enthousiast. Toen vertelde ik hem dat ik dit vroeger ook samen met mijn broers veel gedaan had en dat was het moment dat Tobias tegen mij zei dat hij dit ook wilde gaan doen! Dat hoefde hij geen 2 keer te zeggen! Eerst zijn we in de zomer gaan streethockeyen en afgelopen jaar heeft hij zijn eerste ijshockey ervaring opgedaan bij de ijshockeyschool en de U8.

Na een aantal keer vanaf de kant meegekeken en gefotografeerd te hebben begon het bij mij ook te kriebelen en voor ik het wist stond ik met regelmaat de woensdagen en zaterdagen op het ijs om mee te helpen met de trainingen. Dat is zo goed bevallen dat ik het komende seizoen zoveel mogelijk zal gaan ondersteunen bij de U8 training op vrijdag en bij de ijschockeyschool op de zaterdag. Daarnaast zal ik hier en daar ook weer wat foto’s gaan maken.

Ik heb er heel veel zin in en kijk er naar uit om jullie weer te zien/kennis met jullie te maken. Samen maken we er een mooi en leuk seizoen van.

Tot snel!
Groeten,
Jasper

Patrick Kuzee / trainer en coach U10

Beste Leiden Lions,

Ik ben Patrick Kuzee en ik zal de U10-trainer / coach zijn voor het seizoen 2018/2019.

Voor degenen die mij nog niet kennen, zal ik mijzelf alvast kort voorstellen. In het verleden kwam ik als speler uit voor verschillende teams en nadat ik uiteindelijk was gestopt, werd ik na een tijd enthousiast om mijn carrière in het seizoen 2012/2013 voort te zetten als (jeugd) trainer/coach voor Zoetermeer. Momenteel ben ik IJHTC 2 opgeleid, en ook op afroep actief voor de NIJB. Nadat het afgelopen seizoen was afgelopen en na enige overwegingen naar aanleiding van de veranderingen bij de clubs, besloot ik na mijn tijd bij HYS Den Haag om mijn carrière bij de Leiden Lions voort te zetten.

Ik ben een gepassioneerde trainer/coach die de kinderen op alle gebieden wil ontwikkelen, om het beste in het team naar boven te brengen, maar ook met elk kind als individu. Ik blijf mijzelf daarom ook ontwikkelen om dit te waarborgen. Elk jaar ga ik naar Canada waar ik o.a. contacten heb met verschillende trainers en coaches op verschillende (jeugd) niveaus tot en met junior hockey en volwassen (pro) competities. Ik onderhoud ook contacten met de NIJB en wil in de toekomst graag blijven groeien door middel van bijscholing. Dit komt natuurlijk uiteindelijk in het voordeel van de spelers en (huidige en toekomstige) teams die ik zal trainen en coachen.
In het verleden naast hockey ben ik ook een honkbalspeler geweest en actief in deze sport als trainer en coördinator in mijn latere jaren. En of dit niet genoeg is, ik had ook mijn eigen sledehondenteam waarmee ik internationale (sneeuw)wedstrijden heb gelopen.

In mijn dagelijkse werk ben ik een behandelaar in de kinder- en jeugdpsychiatrie voor een FACT jeugdteam in Rotterdam. Vanwege mijn opleidingen op het gebied van pedagogiek en ontwikkeling, neem ik ook bepaalde onderdelen mee naar mijn werk als trainer/coach.

Mijn twee dochters Hayley en Jayna komen ook mee naar de Leiden Lions. Beiden spelen al sinds jonge leeftijd, begonnen in Zoetermeer en vorig seizoen bij HYS Den Haag. Met mij hopen ze ook op een leuke en succesvolle tijd in Leiden.

Met sportieve groet,
Patrick Kuzee

Michel Forster / trainer en coach U12 en Technische Commissie junioren

Ik ben Michel Förster, de trotse vader van mijn 2 zonen Mike en Chris die alle 2 ijshockeyen. In mijn jeugd heb ik ijshockey gespeeld bij HOKIJ in Den Haag waar ik met 14 jaar oud moest stoppen vanwege mijn gezondheid  Van mijn 20e tot 22e heb ik nog even recreatie ijshockey gespeeld. Toen mijn eerste zoon 6 jaar oud was gingen we met hem naar de ijshockeyschool, de jongste was toen 3 en wou natuurlijk ook. Dus zo is ijshockey weer terug in mijn leven gekomen.

Op de tribune zitten toekijken is niets voor mij, al snel stond ik op het ijs bij de ijshockeyschool in Zoetermeer. In Zoetermeer heb ik 4 jaar op het ijs gestaan als trainer van de ijshockeyschool, u8 en u10 en tevens een rol vervuld als coach.

Na enige ontevredenheid bij onze vorige club ben ik opzoek gegaan naar een nieuwe club, aangezien Leiden Lions de mogelijkheid gaf om meer te doen dan alleen training geven heb ik de keuze gemaakt en vanaf aankomend seizoen kom ik en mijn 2 kinderen bij Leiden Lions.

Ik ga zoals velen al hebben gezien een deel uitmaken van de technische commissie van de jeugd tot u12, ik ga op het ijs staan als trainer bij de u12 en ga de rol vervullen als coach van de u12.

We zien elkaar snel, naast of op het ijs!!!

Met vriendelijke groet,
Michel Förster

Dennis Kempff / trainer U12

Hallo allemaal,

Mijn naam is Dennis Kempff. Ik ben 46 jaar en de vader van Marlon die in de U12 speelt. Voor mijn dagelijks werk ben ik klantmanager voor Koninklijke Jongeneel Houthandel.

Mijn ijshockey verhaal begon in 1982 toen ik voor het eerst een wedstrijd mocht spelen met het D-team (tegenwoordig heet dat U10) van Leiden Lions. In de tussentijd heb ik bij diverse clubs gespeeld als Zoetermeer, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Tegenwoordig speel ik nog steeds ijshockey met heel veel plezier bij het toernooienteam T.U.F.F.D.U.D.E.S.

Komend seizoen zal ik het trainersteam voor de U12 versterken als assistent trainer. Voorheen ben ik al meerdere jaren werkzaam geweest als jeugdtrainer bij Leiden maar ook van teams als de Zoetermeer Storks, Leiden Gladiators en de Leiden Blues.

Ik ben razend enthousiast en heb er enorm veel zin in en verwacht een geweldig seizoen voor 2018-2019!!
Stap gerust eens op me af en laten we kennis maken als we elkaar nog niet kennen. Het is altijd leuk om de gehele “ijshockeyfamilie” van de spelers te leren kennen!

Tot snel!
Dennis Kempff

Cas Neuman / trainer goalies U8 t/m U16

Hallo,

Mijn naam is Cas Neuman, en ik ben 23 jaar oud en goalie bij Hijs Hokij Den Haag. Buiten het ijs om ben ik een student, en woon ik samen met mijn vriendin en 3 katten in een appartement in Delft.

Mijn ijshockeycarrière is in 2011 begonnen bij de jeugdrecreanten van de Leiden Lions, waar ik een jaar als speler heb gespeeld. Twee jaar later ben ik bij de Leiden Blues begonnen met keepen en afgelopen seizoen, zo’n vijf jaar later, heeft dat pad me via verschillende Leidse teams zoals de Polar Bears en de Islanders tot Hijs Hokij geleid. Afgelopen jaar hebben we in de Beneleague de Triple gewonnen, wat natuurlijk ontzettend gaaf is om mee te maken.

Komend jaar zal ik de goalies in de jeugd van Leiden gaan trainen om er voor de zorgen dat hun niveau, en hopelijk ook plezier, met stappen vooruit gaat. En als je ooit een vraag hebt over keepen bij ijshockey kan je natuurlijk altijd bij mij terecht!

Tot op het ijs!
Cas

Nieuwsbrief

Volg Leiden Lions op het scherpst van de schaats en abonneer je op onze nieuwsbrief.